Nyhed

Stop EU’s angreb på arbejdsmiljø og sikkerhed


EU-kommissionen er på vej til at svække arbejdsforhold for millioner af ansatte i EU, fremgår det af den faglige hovedorganisation FTFs hjemmeside. Kommissionen skriver i et nyt udspil, at isæ små, men også mellemstore virksomheder skal undtage fra en række regler – herunder regler om sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen. De små og mellemstore virksomheder med under 250 ansatte udgør 90 procent af alle virksomheder i EU.

”Det er den helt forkerte vej at gå, når EU vil svække sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for at komme ud af krisen. Jeg er meget bekymret over, at EU-kommissionen i sin nye vækststrategi kalder arbejdsmiljøregler for en ”byrde” for virksomhederne. Vi har brug for investeringer og nye job – ikke dårligere sikkerhed og sundhed på arbejdspladserne”, siger formanden for FTF Bente Sorgenfrey.

Ole Nors Nielsen, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU ved EU-valget i 2014 og medlem af hovedbestyrelsen i 3F, er helt enig:

- Kommissionens nye strategi burde hedde ”profit” i stedet for ”refit”, for den handler om kynisk spekulation i en vækst af arbejdsulykker og og arbejdsrelaterede sygdommen, udtaler Ole Nors Nielsen og tilføjer:

- Danmark og alle ansvarlige danske EU-politikere bør sige klart fra overfor EU-Kommissionens nye strategi for forringelser af arbejdsmiljø og sikkerhed på små og mellemstore arbejdspladser!

Læs mere på FTFs hjemmeside - klik her!

Ønskes yderligere kommentarer, så kontakt:
Ole Nors Nielsen, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 23 23 54 12
Ib Roslund, informationschef i Folkebevægelsen mod EU, på telefon 20 16 65 67