Udtalelse fra Folkebevægelsen mod EUs landsmøde 29.-30. oktober 2011 på Stengård Skole i Gladsaxe

Når politikerne diskuterer EU, glemmer de ofte, at verden er større end EU. Det, mener vi i Folkebevægelsen, er et stort problem, da en række af EUs egne politikker skaber store problemer i andre dele af verden.

Derfor har Folkebevægelsen mod EU oprettet en hjemmeside, euogverden.dk, og kampagnen Verden er større end EU. Her viser Folkebevægelsen mod EU en række eksempler på, hvordan EU gang på gang sætter egne økonomiske og storpolitiske interesser højere end fred og udvikling i den øvrige del af verden.

Dette skete, da EU indgik aftaler med diktaturstater som Libyen under Gadaffi om at stoppe flygtningestrømmen, før denne nåede EUs grænser. Det sker, når EU udnytter ressourcerne i det globale syd ved for eksempel ulovligt fiskeri i Vestsaharas farvand. Eller når EU støtter den europæiske våbenindustri og dens eksport til verdens brændpunkter.

Det er på tide, at også vi tager ansvar. Verden har brug for et bedre Danmark, et bedre Norden og et bedre Europa. Folkebevægelsen mod EU ønsker et globalt udsyn og et forpligtende internationalt samarbejde, hvor storpolitiske og økonomiske interesser ikke går forud for menneskers behov, menneskerettigheder, fred og udvikling i verden.

Folkebevægelsen mod EU opfordrer den danske regering til at gå enegang i forhold til EU og føre en mere selvstændig udenrigs-og handelspolitik , der støtter op om menneskerettigheder, fred , fri handel med og økonomisk udvikling i det globale syd.